Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil

Concursul Interdisciplinar Judeţean “Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil” se desfăşoară în cadrul Proiectului Interdisciplinar Judeţean: “Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”, care îşi propune dezvoltarea capacităţii de comunicare prin cuvânt şi imagine, în vederea stimulării potenţialului artistic al copiilor din învăţământul gimnazial şi liceal. Conceput în manieră interdisciplinară, concursul urmăreşte să vină în întâmpinarea dorinţei de afirmare a micilor artişti iconari, cu sufletul sincer şi curat, care vor avea posibilitatea de a-şi descoperi abilităţile de creaţie plastică, de a-şi dezvolta imaginaţia, de a-şi exprima, prin culoare, propriile concepţii şi idei religioase şi artistice.

Ediția a VIII-a, 2022

Stimați colegi,

Liceul Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Pașcani, prin reprezentanții săi: prof. Osoianu Maria – disciplina religie, prof. Gurzun Mariana și prof. Botezatu Ioan Răzvan – disciplina Limba și literatura română, prof. Pricop Anca – disciplina Educație plastică, în calitate de organizatori ai Proiectului Județean „Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene pentru anul 2022, poziția 64, lansează învitația de a participa la activitățile desfășurate în perioada 25 noiembrie – 15 decembrie 2022.
Detalii găsiți în documentele de mai jos:


Vă mulțumim anticipat și vă așteptăm cu drag!

Ediția a VII-a, 2021

Proiectul Interdisciplinar Judeţean “Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil”, ediția a VII-a, se desfăşoară în cadrul manifestărilor dedicate anului 2021, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al
pastorației românilor din afara României” , Sfântul Nicolae fiind în acest sens preotul și ierarhul model, atât pentru
creștinii români din țara noastră cât și pentru cei din afara României. Aflat la cea de-a șaptea ediție județeană, acesta își propune să marcheze Ziua Sfântului Nicolae, patronul spiritual al liceului nostru, print-o serie de activități care să aducă în atenţia cadrelor didactice, a elevilor, a părinților și a întregii comunități locale acest eveniment religios.

Ediția a VI-a, 2020

Liceul Tehnologic Economic ,,Nicolae Iorga” Paşcani, județul Iași, vă invită să participați la activitățile PROIECTULUI JUDEȚEAN: “SFÂNTUL NICOLAE VĂZUT PRIN OCHI DE COPIL”, aflat la cea de a șasea ediție, aprobat în cadrul Calendarului Activităților Educative la nivelul Județului Iași, CAEJ 2020, nr. 11297/20.12.219, poz. 64, pag. 7.

Proiectul se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate anului 2020, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca: „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” dar  în același timp marchează și Zilele Liceului Economic „Nicolae Iorga” – Pașcani (anul acesta sărbătorind 40 ani de la înființare).

Având în vedere situația actuală, activitățile proiectului se vor desfășura în mediul on-line și vor fi structurate pe trei etape:

I. Concurs judeţean de creație literară și artistică, organizat pe două secțiuni: secțiunea literară și secțiunea artistică;

II. Conferință tematică: “Familia – izvor de iubire și bucurie pentru copii, în vreme de restriște”  – momente de reflecție pe teme care să cultive încrederea, speranța și bucuria în Familie;

III. Expoziție virtuală – cu lucrările reprezentative ale elevilor, în concordanță cu tema proiectului.

Înscrierea elevilor la concurs se va face de către fiecare profesor coordonator, pe baza fişei de înscriere, Anexa 1, la adresa: e-mail: mariaosoianu@yahoo.com, până la data de 6 decembrie 2020.

Trimiterea lucrărilor se va face până la data de 13 decembrie 2020, la adresa: Liceul Economic “Nicolae Iorga” Pascani, Str. Eugen Stamate, nr. 12, Municipiul Pascani, Judetul Iasi, cod. 705200 / Pentru Concursul judetean “Sfântul Nicolae văzut prin ochi de copil.”

Coordonatorii concurenților iși asumă întreaga responsabilitate în ceea ce privește exprimarea Acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal și Acordul dreptului de publicare a lucrărilor elevilor pe grupurile concursului.

Cu nădejdea că activitățile acestui proiect vor aduce în sufletele dumneavoastră încredere și bucurie sfântă, echipa de organizare vă așteaptă cu drag!