La fântâna dorului

Ediția a IV-a, 2022

Liceul Tehnologic Economic ,,Nicolae Iorga” Paşcani, județul Iași vă invită  să participați  la Festivalul concurs de folclor ”La fântâna dorului”, ediția a IV-a. Concursul este înscris în C. A. E. J. al I. Ș. J. Iași, la poziția 27.

Înscrierea participanților pentru secțiunile I, II și III se vor face până la data de 6 mai 2022 prin completarea Fișei de înscriere și transmiterea acesteia pe adresa de email: la_fantana_dorului@yahoo.com

Grup ţintă: – elevii claselor pregătitoare -XII

Data de derulare a activităților: – 13 mai 2022

Secțiuni:

Secțiunea I: Artă vocală și instrumentală – participare directă

  • Muzică vocală – solist vocal, grup/ ansamblu vocal
  • Muzică instrumentală

Secțiunea a II-a: Artă coregrafică – dans popular, participare directă

  • Traditional
  • Etnic

Secțiunea a III-a : Artă decorativă, participare indirectă

  • lucrări realizate manual – elemente decorative cu motive populare și cusături populare (componente ale costumului popular, țesături, trăistuțe, împletituri din sfoară, ștergare, brățări, coliere, vase din ceramică etc )

Secțiunea a IV-a :  Publicare articol în revista ” Tradiții și obiceiuri strămoșești” ( ISSN 2734-522X)

Până la data de  10 mai 2022, cadrele didactice care doresc să publice articole, referate, proiecte educative, proiecte didactice  în revista concursului vor trimite materialele în format Word,  redactate cu Times New Roman, caractere de 12, la distanță de un rând, obligatoriu cu caractere diacritice, bibliografie, având date de identificare: titlul lucrării, numele și prenumele cadrului didactic, școala, localitatea, județul  la adresa de email: la_fantana_dorului@yahoo.com

articolul poate avea maxim 2 autori

Nu se percep taxe de participare.

Documente necesare înscrierii și participării:

Informații suplimentare pot fi obținute de la coordonatorii concursului pe adresa de e-mail la_fantana_dorului@yahoo.com și de pe bloggul concursului.

Ediția a III-a, 2020

Pentru că trecem printr-o perioadă grea și al cărui sfârșit este încă incert, vă facem cunoscut noul calendar al activităților derulate în cadrul Festivalului Concurs de Folclor ” La Fântâna Dorului”, Ediția a III-a, C.A.E.J. Iași 2020, poziția 32, organizat de Liceul Tehnologic Economic ” Nicolae Iorga” Pașcani, jud. Iași.

Festivalul se derulează cu sprijinul financiar al programului Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplifcat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Secțiuni:

Secțiunea I: Artă vocală și instrumentală – cu participare directă

Secțiunea a II-a: Artă coregrafică – dans popular – cu participare directă

Pentru aceste secțiuni, data de derulare a concursului va fi anunțată ulterior în funcție de data de reluare a activității școlare și de recomandările M.E.C.

Secțiunea a III-a : Artă decorativă  – participare indirectă cu lucrări realizate manual – elemente decorative cu motive populare și cusături populare (componente ale costumului popular, țesături, trăistuțe, împletituri din sfoară, ștergare, brățări, coliere, vase din ceramică)

 Până pe data de 30 aprilie 2020, participanții se vor înscrie (pe baza fișei de înscriere, completată în Word sau fotografie (jpg) – Anexa 1 ) și vor trimite fotografii cu lucrările elevilor în format electronic, la adresa de email: la_fantana_dorului@yahoo.com

Acordul de parteneriat semnat si stampilat (se poate fotografia) se trimite odată cu fișa de înscriere  sau în momentul reluarii activitatii scolare  la adresa de emailla_fantana_dorului@yahoo.com

Publicare articol în revista ” Tradiții și obiceiuri strămoșești” ( cu ISSN)

Până la data de 30 aprilie 2020, cadrele didactice care doresc să publice articole, referate, proiecte educative, proiecte didactice  în revista concursului vor trimite materialele în format Word,  redactate cu Times New Roman, caractere de 12, la distanță de un rând, obligatoriu cu caractere diacritice, bibliografie, având date de identificare: titlul lucrării, numele și prenumele cadrului didactic, școala, localitatea, județul  la adresa de email: la_fantana_dorului@yahoo.com. Pot participa maximum doi autori.

Nu se percepe taxă de participare.

Documente concurs

La fântâna dorului – ediția a II-a, mai 2019