Erasmus+ K2

Proiectul ”Hands on media literacy” își propune ca, alături de partenerii din Bulgaria, Letonia, Polonia, Turcia și Republica Cehă, să conceapă activități de formare a copiilor și adolescenților în domeniul educației mediatice.

Prin educarea adolescenților noștri în domeniul mass-mediei, îi putem ajuta pe aceștia să se protejeze împotriva presiunilor din publicitate și alte forme media care induc dorința de a fuma, a bea, a folosi droguri sau a mânca alimente nesănătoase. Activitățile concepute în colaborare cu partenerii noștri ne vor permite să-i putem ajuta să construiască abilități de comunicare, să-i încurajeze să ia în considerare multiple interpretări ale mesajelor mediatice și să-și îmbunătățească obiceiurile de utilizare a mass-mediei.


Obiectivele și activitățile propuse în proiectul nostru sunt în concordanță cu recomandările oferite în Declarația de la Bruxelles pentru educația media pe tot parcursul vieții. Una dintre principalele recomandări politice pe care le ia în considerare această declarație este necesitatea integrării educației în domeniul mass-media în cadrul educației și formării pe tot parcursul vieții, așa cum este definită de cadrele de referință europene – Strategia de la Lisabona și cadrul strategic “Educație și formare 2020”. Scopul este de a permite persoanelor, în fiecare etapă a vieții lor, să participe la stimularea experiențelor de învățare și să contribuie la dezvoltarea sectorului educației și formării în Europa.
Proiectul va promova toleranța, coeziunea socială și solidaritatea pentru elevii participanți cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani prin implicarea în diverse activități cum ar fi filmarea, crearea de ziare electronice, pregătirea unor întâlniri cu experții, interviuri cu oameni celebri.

Întâlnire de proiect – Pașcani, 7 – 11 noiembrie 2017

pliant

Introduction to Internet and Social Media Addiction prezentare pptx

Emotions in publicity plan de lectie

Mass-media in youngsters’life plan de lectie

Întâlnire de proiect – Sofia, februarie 2018